onsdag 8 juli 2015

On the räls, med och utan snedsteg. Ett sammandrag.

Sedan Berlin har vi hunnit med tre städer och lika många länder. Gdansk, Prag och Salzburg har visat sig från sina varmare sidor och vi är alla överens om att vi kommer tillbaka.

I Gdansk stannade vi tre nätter och fick där både stadsliv och strand i ett. De polska och tjeckiska landsbygderna solade sig när vi for förbi i tåg och var himla fina, med mycket skog och grönt. Prag var varmt. Det är ungefär hela mitt intryck. Vi såg Karlsbron såklart och några andra turistiga saker. Sen plankade vi på spårvagnen och gick av vid första bästa köpcentrum vi såg för att svalka oss. De av oss som kunde drack öl i Prag, och andra hittade Swedish cider som också släckte törsten.

Den tjeckiska landsbygden var inte heller fy skam, men så kom vi in i Österrike och alla mina fördomar om hur det skulle se ut visade sig stämma till punkt och pricka. Gröna kullar och berg, skog, sjöar och kossor. Det var en fröjd för ögat och jag tror att vi alla kände att vi på bara den resan fick valuta för pengarna vi lagt på våra interrailpass. Att resa med tåg ger så många intryck och inte minst en bättre bild av länderna i helhet.

Så anlände vi alltså till Salzburg och om vi inte visste det tidigare vet vi det nu -- Mozart föddes i Salzburg. I vår stadsvandring såg vi bland annat hans första hem och väldans massa röda souvenirer. Utöver allt som har med Mozart att göra såg vi också Mirabellgarten, där vi fick oss ett minne för livet, fina byggnader, slott och floder.

Imorgon är det den nionde juli. Dagen jag räknat ner till sedan mitten av april. Efter min önskan, eller snarare begäran, kommer vi att se till att ha internet tillgängligt hela dagen imorgon. Jag har blivit lovad att vi ska fira, oberoende av utfallet -- allra mest faktiskt om det blir ett tråkigt utfall.

I skrivande stund sitter vi på tåget mellan Innsbruck och Verona, ännu ett land alltså. Vi kommer stanna i Verona en natt och hoppas på att se Julias balkong åtminstone. Sen får vi se vart rälsen bär (he-he) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar